Actualiteitencollege Triple ThreaT: Next Gen

Marga Buurman 21-09-2023

Begin

13-10-2023 om 15:00

Einde

13-10-2023 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Meld je aan via deze link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Triple ThreaT is een succesvol jongereninitiatief dat begonnen is in Schalkwijk in Haarlem. Vanuit de Regionale Kenniswerkplaats Jeugd Noord-Holland en de Werkplaats Sociaal Domein Noord-Holland hebben we onderzoek gedaan naar hoe Triple ThreaT bijdraagt aan empowerment van jongeren. Waar veel organisaties er niet goed in slagen om jongeren te vinden en te binden, slaagt jongeren community Triple Threat daar wel in. Belangrijke pijler is ‘Next Gen’. Binnen Next Gen begeleiden rolmodellen jongeren om zelf ook weer rolmodel te worden.

In dit actualiteitencollege legt medeoprichter van Triple ThreaT Nick Hoogendorp uit hoe Triple ThreaT en Next Gen in het bijzonder bijdragen aan empowerment van jongeren en ook hoe je ook in een andere context gebruik kunt maken van de bouwstenen van de bouwstenen van de community.

Mark van Dijk heeft als onderzoeker een tijd van dichtbij kunnen kijken hoe de community werkt en hoe zijn aan empowerment werken. Dit heeft hij beschreven in een artikel. Hij gaat in op wat wij vanuit het sociaal werk kunnen leren van dit jongereninitiatief.

Een van de eindproducten van het onderzoek is dat David Johnson samen met jongeren uit de community een film gemaakt heeft over Next Gen. David vertelt over het tot stand komen van deze video. David illustreert aan de hand van beelden over zijn motieven om tot de uiteindelijke video te komen.

Meld je aan via deze link. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Cookie-instellingen